جراحی لثه چیست
جراحی لثه چیست
2022-08-20
Show all

پروتز دندانی متحرک چیست

پروتز دندانی متحرک چیست

پروتز دندانی متحرک چیست و چه کاربردی دارد

پروتز های دندانی از نظر نوع عملکرد و کارایی به دو نمونه ثابت و متحرک تقسیم می شود. در نوع متحرک که برای افرادی استفاده می شود که یک یا چند دندان خود را از دست داده باشند و برای بهبود عملکرد فرد در عمل جویدن و همچنین برای پر کردن فضای خالی دندان ها از پروتز متحرک استفاده می نمایند.

این پروتز ها همانطور که از نامشان مشخص است متحرک هستند و نیاز است قبل از خواب درآورده و شستشو داده شود. این پروتز ها از جنس دندان های پیش ساخته و مواد رنگ لثه تشکلیل شده است.

انواع پروتز دندانی متحرک

پروتز های متحرک بر اساس تعداد دندان از دست رفته به دو دسته پارسیل یا تکه ای و پروتز تمام فک تقسیم می شود همچنین بر اساس مواد مورد استفاده در پایه پروتز دندان می تواند از نوع آکریلی ، کروم کبالت و فلکسی باشد.

پروتز آکریلی:

مواد آکریلی که خشک و شکننده است و برای اتصال بین دندان ها گزینه مناسبی نیست اما پالیش پذیری خوبی دارد استفاده می شود. بیشتر در پروتز های متحرک کامل یا تمام فک استفاده می شود.

پروتز کروم کبالت:

مواد کروم کبالت و آکریل که گزینه خوبی برای استفاده در فضای بین دندان هاست و از فضای بین دندان ها و حتی روی دندان ها برای اتصال پارسیل استفاده می کند، این نوع از پروتز دارای استحکام خوبی است اما به دلیل دیده شدن فلز آن به خوبی مورد استقبال قرار نگرفته است.

پروتز فلکسی:

مواد فلکسیبل که به تازکی مورد توجه قرار گرفته است و انعطاف پذیر است که با عنوان ژله ای نیز شناخته می شود، این پارسیل به خوبی اطراف دندان ها را پوشانده و به رنگ لثه بسیار نزدیک بوده و لقی بسیار کمی دارد.پروتز متحرک کامل یا دندان مصنوعی کامل: برای افرادی مناسب است که تمام دندان های خود را از دست داده اند. این نوع پروتز از زمان های دور مورد استفاده قرار گرفته و شناخته شده می باشد. جنس بیس یا پایه این دندان ها از مواد اکریلی بوده و روی آن از دندان های مصنوعی پیش ساخته از برند های مختلف استفاده می شود که دارای کیفیت و رنگ بندی متفاوتی هستند.

…. برای انجام خدمات دندانپزشکی با کیفیت بالا نکودنت را انتخاب کنید ….

پروتز دندانی متحرک برای چه کسانی مناسب نیست؟

از مزایای پروتز متحرک می توان به عدم نیاز به تراش دندان های کناری و نیاز به جراحی و همچنین هزینه به صرفه آن نسبت به درمان های دیگر اشاره کرد. اما با توجه به اینکه محل قرارگیری آن برای داشتن ثبات کافی بین دندان ها و روی لثه بیمار می باشد در بلند مدت با ایجاد تحلیل استخوان دچار لقی می شود. لذا بیمارانی که توقع دارند دندان متحرک عملکردی مانند دندان طبیعی داشته باشد توصیه می شود به دنبال درمان های جایگزین باشند.

تفاوت پروتز دندانی متحرک و ثابت

پروتز های دندان ثابت در جهت استحکام بخشیدن به دندان هایی که دچار پوسیدگی شده و تاج دندان تا حد زیادی از بین رفته باشد روی دندان قرار می گیرد تا به عنوان یک پوشش در برابر نفوذ مواد و ایجاد پوسیدگی مجدد عمل کرده و استحکام تاج دندان را حفظ نماید.

در مواردی از پروتز ثابت برای پر کردن فضای خالی یک تا دو دندان نیز استفاده می شود که به آن پل یا بریج دندانی گفته می شودو به این صورت که دندان های کناری که دچار پوسیدگی هستند پایه قرار گرفته و یک روکش متصل سه یا چهار واحدی روی دندان ها قرار می گیرد.در مواردی که دندان های کناری دندان از دست رفته سالم باشد بهتر است جای خالی را با ایمپلنت پر کرد. در غیر این صورت فضای خالی را با استفاده از پروتز های متحرک که از دو قسمت دندان و پایه رنگ لثه تشکیل می شود پر می کنند. این پایه می تواند از مواد آکریلی، کروم کبالت و یا فلکسی ژله ای باشد که دور دندان های اطراف حلقه شده و ثبات کافی به دندان متحرک بدهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همین حالا تماس بگیرید
Directions